Kultur gynnar utveckling!

Miljöpartiet de gröna Ulricehamn

www.mpulricehamn.se

Kultur gynnar utveckling! Gör musikskolan till en avgiftsfri kulturskola!

 

Vad menar vi med det? Jo!

 

Få saker är så hälsobefrämjande som kulturupplevelser. Glada människor är positiva människor som ofta utvecklar kreativa positiva tankar.

 

Kommunen behöver en bättre balans mellan kultur och idrott.

 

Ett Museum är en självklarhet i en kulturkommun.

 

En mycket viktig grön drivbänk är en kulturskola där kulturfröer utvecklas till blomstrande träd. Givetvis ska det vara avgiftsfritt.

Det finns ett citat som inte är vederlagt att Winston Churchill ska ha sagt då man skulle ge militären mer pengar på bekostnad av kulturen: "Vad ska vi då släss för". Likadant tycker vi i miljöpartiet. När man lade ner Estetprogrammet på Tngshplm protesterade vi högljutt och menade att det inte bara var kulturskolan som försvann utan även ett rikt kulturutbud. som man kunde använda kommunens marknadsföring En drivbänk för framgångsrika Ulricehamnare och en möjlighet att behålla våra elever på hemmaplan var också något som vi tyckte var viktigt. Nu är Estetprogrammet om än i en annan form på väg tillbaka. Hurra! säger vi!

 

Ett rikt kulturliv är något som en kommun tjänar på. Det finns massor med rapporter som berättar hur positivt det är med kultur. För hälsan, marknadsföring och inte minst besöknsnäringen. Vi anser att vi kan satsa mer på kulturen. Vi har fått en stor fin sportanläggning men har inte ens ett museum.. Buuuh tycker vi. En bra utomhusscen saknar vi också. Hur mycket kulturaktiviteter görs utanför centralorten? Där kan vi bli bättre. Lite kända musiker klicka på länkarna.

Vår ordinarie rikssida hittar du här: Den ändras inte så ofta.

Vi är på twitter

 

 

Facebooksida

 

 

Vi lovar inte guld, men gröna skogar

Från vänster :

Thomas Hjalmarsson, Mikael Odhage, Kerstin Berggren, Hanna Gundberg, Ingemar Basth och Pernilla Udnaes.

Vi finns på Diaspora. Vad är det för något? Jo det är ett fritt öppet system/nätverk och som inte ägs av någon. Läs mer här. Bli medlem i det nätet kila direkt till Diasporas startsida. Vi gillar digital frihet!

Vår lokala hemsida på riksnivå . MIljöpartiet UlricehamnVÅR HEMSIDA

 

Vårt twitterflöde finns här: VÅRT TWITTERFLÖDE

 

Vår Diasporasida finns här: DIASPORA

 

Vår facebooksida hittar du här: VÅR FACEBOOKSIDA

 

EKOLOGI LIVSKVALITÈ

SOLIDARITET

Med kommande generationer och alla världens folk. Det är något som är viktigt för oss i miljöpartiet.

 

LIVSMILJÖ

Ett hållbart samhälle där man tar vara på jordens resurser och ser långsiktig hållbarhet som ett honnörsord är också något som ligger oss mycket nära.

Miljöpartiet de gröna Ulricehamn

 

Kontakt

Storgatan 37

523 30 ULRICEHAMN

Telefon: 0321-133 40

E-post: ulricehamn@mp.se